donderdag 29 december 2011

New Year's Eve here we come!!!

Nog even en we gaan aftellen... oliebollen eten en champagne drinken! Elkaar het beste wensen voor het nieuwe jaar en ons proberen aan de goede voornemens te houden ;)

Maar hoe leuk is het niet om dit geheel in stijl te doen... is er zoveel leuks te vinden qua feestaccessoires voor oud&nieuw! Nooit geweten eigenlijk, maar ik vind het heerlijk!

Hieronder wat inspiratie om lekker nog even mee aan de slag te gaan. Wanneer je op de foto klikt kom je automatisch op de site terecht waar de ideeen vandaan komen...

Leuke cupcake toppers! 

Happy Newyear Printables!

Helemaal klaar voor een nieuw jaar...

Ik hoop dat ik je zo nog wat leuke inspiratie heb kunnen geven voor een superfeestelijke afsluiting van 2011.
Als laatste wens ik jullie allemaal alle goeds, geluk en gezondheid voor 2012 toe.
Maak er een knallend feestje van!

Lieve groetjes
Karin

maandag 26 december 2011

Christmas Countdown: #14 the left overs...

Een dagje later dan gepland maar niet minder leuk! ;) Hopelijk hebben jullie allemaal een onwijs fijne, gezellige en liefdevolle eerste kerstdag gehad en staan jullie helemaal klaar voor de tweede...

Hier nog even een leuk idee om een snel cadeautje te maken voor gastheer of gastvrouw... Het idee komt van DEZE site.


Heb je zelf heerlijke kerstkoekjes gebakken, maar heb je nog deeg over?! Geen nood! Stop het (kant en klare deeg in dit geval) in een leuke pot of beker. Maak er een leuk etiketje bij en versier met een mooi lint! 

Et voila een leuk cadeautje is geboren! De bekers kunnen gelijk in de vriezer, en je kunt het koekjesdeeg nog even bewaren voordat je ermee aan de slag gaat...

En dan zit kerst er bijna alweer op... wat gaat dat toch snel he! De Christmas Countdown is alweer ten einde. Maar niet getreurd, tussen kerst en oud & nieuw zal ik niet stilzitten en proberen ook wat inspirationele blogs te schrijven voor oud&nieuw! 

tot snel!

lieve groetjes
Karin

zaterdag 24 december 2011

Christmas Countdown: #13 Mini Appeltaart

Jeetje morgen is het gewoon alweer KERST! Wat gaat het toch ontzettend hard... morgenochtend komt het laatste kerst-bak-receptje op mijn blog en gaan we met zijn allen lekker kerst vieren! Hebben jullie er al zin in? Ik wel... alhoewel de kerstsfeer er minder is dan vorig jaar (waar is die sneeuw?)

Hier een klassiek recept in een nieuw jasje... want wie zegt dat je je cupcakebakblik alleen voor cupcakes kunt gebruiken?! Het recept komt van DEZE site!
Happy Baking!


Mini-Appeltaartjes!!! Zijn ze niet super... De werkwijze is eigenlijk heel simpel (voor iedereen die wel vaker appeltaart heeft gemaakt ;))
Maak je favoriete appeltaart recept zoals je gewend bent. Rol het deeg voor de taart uit en steek er grote cirkels uit, ongeveer 1,5x zo groot als de cirkel van je cupcakebakblik.


Vet je bakblik goed in en leg in elk cupje een cirkel van het deeg. Druk het deeg niet gelijk tot de bodem, dit kun je ook doen mbv het appelmengsel namelijk... het zakt dan wat geleidelijker naar de bodem en scheurt minder snel.
Veriser als laatste de taartjes met de rest van je deeg, door de 'ouderwetse" sliertjes erop te leggen of leuke figuurtjes uit te steken en er bovenop te leggen! 
Zet het blik dan in je voorverwarmde oven en check elke 10 minuten of ze gaar zijn...

Ik zeg bolletje vanilleijs erbij en je hebt een heerlijk toetje! 
Eet Smakelijk!

lieve groetjes
Karin

vrijdag 23 december 2011

Christmas Countdown: #12 Chocolate Peppermints

Nooit geweten dat je pepermunt ook heel makkelijk zelf kunt maken! De recepten die ik meestel tegenkwam waren zo ingewikkeld dat ik dacht: Laat maar!
Maar deze niet... deze ga ik zeker uitproberen in de vakantie... En dan hoop ik natuurlijk ook een blog ervan te kunnen maken ;)
Het idee komt van DEZE site. Happy Baking!


Benodigdheden:
met dit recept maak je ongeveer 96 pepermuntjes...
- 450gram poedersuiker, gezeefd
- 80gram cream cheese (bijvoorbeeld philapdelphia)
- 1/4 theelepel pepermunt extract
- 120gram chocoladedruppels

Werkwijze:

- Mix in een kom de suiker met de cream cheese, voeg de cream cheese steeds in kleine beetjes toe en mix dit door totdat er een egaal mengsel onstaan is.
- Voeg het pepermunt extract toe en mix goed door
- kneed het deeg evt nog even goed door met de hand en rol het uit tot je een lange slang hebt
- snijd het deeg in kleine stukjes en maak hier balletjes van, van ongeveer 1cm
- leg ze op een bakplaat met enige tussenruimte van elkaar en duw ze iets plat met een lepeltje (op de foto is de 1/4 theelepel van een setje gebruikt)
- dek de balletjes af en laat ze in de koelkast ongeveer 2uur opstijven
- wanneer je klaar bent om de balletjes te gaan vullen smelt je de chocolade au-bain-marie
- vul een kleine spuitzak (zonder spuitmond) met de gesmolten chocolade en knip er een klein hoekpuntje af
- nu kun je de pepermuntjes gaan vullen, vul ze met de chocolade tot er een mooi bolletje op zit
- laat de chocolade afkoelen en bewaar de bolletje afgedekt totdat je ze wilt gaan serveren.



eet smakelijk!

lieve groetjes
Karin

donderdag 22 december 2011

Christmas Countdown: #11 Cookie Cutter Fudge

Vandaag weer een in de categorie: snel & simpel! Niet om te maken... want daar heb je wel eventjes wat tijd voor nodig, maar meer voor het posten voor mij! ;) zit ziek thuis, nee dat wil je niet zo vlak voor de feestdagen :( Maar op paracetamol en rust is het redelijk te doen...

Maar desalniettemin wel een onwijs leuk kerstidee! Leuk om te maken met de kids, cadeau te doen of gewoon lekker zelf op te eten. Het idee komt van DEZE site! Happy baking...


Het recept en de bereidingswijze voor de fudge vindt je HIER. Je moet alleen even het deel van de candycane stukjes eruit laten tijdens het maken! ;) 

Wanneer je klaar bent om de fudge te gaan gieten pak je je koekjesuitstekers erbij... Leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat en giet de fudge erin. Laat opstijven in de koelkast, maar niet de gehele tijd! Halverwege haal je de fudge uit de koelkast en versier je hem met leuke decoraties. Daarna weer terug de koelkast in en voila! Je hebt een heerlijk cadeautje...

lieve groetjes
Karin

woensdag 21 december 2011

Christmas Countdown: #10 Hot Chocolate Station

Wat is er niet handiger dan je gasten die hun eigen drankjes verzorgen! ;) Jij hoeft niet continue te lopen en ze kunnen het zelf zo gek maken als ze zelf willen! ;)

Via pinterest kwam ik deze foto tegen:

En ik dacht gelijk: dat is een leuk idee voor kerst! Lekker je eigen warme chocolademelk, koffie of thee maken met de smaken die jij lekker vindt! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het erbij zetten...
Maak dus een tafel vrij, versier deze met een mooi kleed en de eerste stap is gezet!

Heb je zo'n superdeluxe koffiezetapparaat dan kun je die evt erop zetten. Maar een waterkoker of thermoskannen gevuld met heet water, warme melk of koffie kan natuurlijk ook!

Zorg voor leuke kopjes en mokken, evt versierd met deze leuke gingerbread houses en dan kan het feest beginnen...

Hieronder een lijstje met inspiratie ideetjes voor op de koffie/chocolademelk tafel:
- koffie, thee, warme chocolademelk
- koffiesiropen
- slagroom
- mini marsmellows
- speculaasjes / schuddebuikjes
- candy canes
- smarties

wat ver zin jij om erbij te zetten?! Het is dat kerst dit jaar niet bij ons thuis is... maar voor volgende keer weet ik het wel! ;)

Lieve Groetjes
Karin

dinsdag 20 december 2011

Christmas Countdown: #9 Peppermint Mocha Cupcakes

Wil je je kerstmaaltijd afsluiten met een echt spectaculaire Cupcake... maak dan deze! Hij past ook ontzettend goed op een kerst Sweet Table of gewoon zomaar voor bij de koffie... het idee komt van DEZE site.

Happy Baking!


Het recept:
Verwarm de oven voor op 180gr en bekleed een cupcakebakblik met leuke kerstpapiertjes.

Ingredienten:

voor de Cupcakes:
147 gram bloem
147 gram suiker + 2 eetlepels
49 gram cacaopoeder + 2 eetlepels
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
113 gram ongezouten boter, gesmolten en warm
2 grote eieren
1/2 theelepel pepermunt extract
1 eetlepel oploskoffie
1/2 kopje koffie
100 gram pepermunt candy cane in stukjes

Pepermunt Swiss Meringue botercreme:
5 eiwitten van grote eieren
220 gram suiker
450 gram boter (wanneer je gezouten boter gebruikt hoef je geen extra zout toe te voegen)
1/4 theelepel zout (wanneer je ongezouten boter gebruikt)
1 theelepel pepermunt extract

Chocolade saus:
106 gram chocolade in stukjes
2 eetlepels room
4 eetlepels poedersuiker, gezeefd
4-5 eetlepels warm water

Bereidingswijze:
Cupcakes:
1. Mix in een kom de bloem, cacao, suiker, bakpoeder en het zout door elkaar
2. Voeg de boter, eieren en pepermunt extract toe en mix goed voor ongeveer 1 minuut
3. Daarna voeg je de oploskoffie en de kop hete koffie toe en mix het beslag ongeveer 30 seconden tot het een glad en egaal mengsel is
4. Voeg wat eetlepels pepermunt candycane toe en mix nog 1 maal goed
5. Verdeel het mengsel over de papieren cups en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn

Pepermunt Swiss meringue botercreme:
1. meng de eieren en de suiker in een vetvrije kom die je au-bain-marie verwarmt, verwarm het mengsel licht terwijl je constant blijft roeren
2. als het mengsel 65gr C is ga je verder op je aanrecht met de mixer
3. blijf mixen tot het mengsel is afgekoeld en je zachte pieken kan trekken van het mengsel
4. Snij de boter in kleine blokjes en voeg deze blokje voor blokje toe terwijl je mixt
5. blijf toevoegen tot alle boter op is en blijf mixen tot je een glad mengsel overhoudt
6. voeg als laatste het zout en het pepermunt extract toe en mix nog even 1maal goed door.

Chocolade saus:
1. Verwarm de chocolade en room au-bain-marie en mix goed door
2. Voeg de poedersuiker toe en roer nogmaals goed
3. voeg lepel voor lepel het water toe en mix na elke lepel die je hebt toegevoegd
4. blijf water toevoegen tot je een mooie gladde nog wat dikke saus hebt en je hebt een heerlijk saus!


En dan nu het leuke werk: Je cupcake afmaken! 

Spuit een mooie toef op je afgekoelde cupcakes en zet ze hierna even 10 minuten in de vriezer. ZO blijft je toef beter in vorm. Giet daarna de saus over je cupcakes en versier nog met wat pepermunt candycane stukjes. Et voila! een mooie en lekkere cupcake voor de komende feestdagen...

Lieve groetjes
Karin

maandag 19 december 2011

Christmas Countdown: #8 Gingerbread Houses

Zijn ze niet geweldig?! Leuke huisjes voor op een kop koffie of warme chocolademelk... Ze zijn makkelijk te maken, als je maar even wat tijd hebt. En lekker dat ze zijn. Dat is nog eens een groot bijkomend voordeel.


Er is een handig patroon te downloaden via deze LINK. Maar als je een Dille & Kamille in de buurt hebt kun je evt ook handiger uitsteekvormpjes kopen! Dat zijn DEZE. Handig... ze hebben ook een webshop! ;)

Als je het PDF-patroon gebruikt kan je de tutorial volgen die nu volgt, met de uitstekers is het alleen het laatste deel ;) Het bakken en in elkaar zetten... 

How to:
Begin met het maken van het deeg. HIER vindt je het recept voor gingerbreadcookies. Dit recept is goed te gebruiken voor deze huisjes. 

Rol het deeg uit totdat je een lap deeg hebt van ongeveer 7mm dik. Steek de koekjes uit mbv de stekers of gebruik het PDF-patroon.


Knip de delen uit het papier en leg ze op het deeg. Snijd met een wieltje of een scherp mes de delen uit het deeg en leg ze op een bakplaat. 

Wanneer je voldoende koekjes hebt gemaakt dan kun je ze gaan afbakken. Bak ze ongeveer 10 minuten op 190gr.  Als ze klaar zijn eerst goed af laten koelen voordat je ze gaat verwerken.

Om de huisjes in elkaar te zetten ga je als volgt te werk:
Maak een flinke hoeveelheid Royal Icing. Dit is het cement voor je koekjes! 
Begin met de muren en de voorkant, de muren worden tussen de voorkanten in gezet. Smeer dan de naden goed in vanuit de binnenkant van je huisje met icing. Je kunt dit eventueel eerst goed hard laten worden alvorens je verder gaat met het dak. 

Om het dak erop te zetten keer je het huisje om, zodat je van binnenuit kunt werken en plak je de dakdelen er ook weer op dmv de icing. 
Wanneer je huisje goed uitgehard is kun je de daken versieren dmv icing en evt sprinkles. 


Verwen je gasten met deze leuke snoepjes! 
Happy Baking...

Lieve Groetjes
Karin


zondag 18 december 2011

Christmas Countdown: #7 Peppermint Fudge

Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe dingen te proberen... Daarom dan ook de tip voor deze fudge! Hij is wel wat bewerkelijk en je hebt er wat geduld voor nodig, maar dan heb je ook wat! En het recept komt van DEZE site! Veel plezier ermee!



Wat heb je nodig?
- 400ml gecondenseerde melk
- 1 eetlepel boter + wat extra voor het invetten van de schaal
- 450gram pure chocolade (in stukje of callets)
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel pepermunt extract (te koop bij de betere kookwinkels of taartenshops)
- 1 theelepel vanille extract
- 160 gram pepermunt stukjes

Voor het maken van de pepermunt stukjes kun je het beste een doos (of 2,3 ;)) candycanes kopen! Deze zijn verkrijgbaar in bij AH of Xenos. Hiervan verwijder je het folie, stopt ze in een zak en sla er een aantal maal op met een deegroller! Zo krijg je je eigen gemaakte pepermuntcrunch.


Het makkelijkste is om eerste alle benodigdheden klaar te zetten alvorens je gaat beginnen! Fudge is op zich niet moeilijk om te maken, maar vergt wel even je concentratie en aandacht.
Belangrijkste is dat de chocolade LANGZAAM gesmolten wordt en ook LANGZAAM wordt toegevoegd aan het mengsel... Wanneer je chocolade te snel smelt zal hij korrelig worden, en geloof me! Dat smaakt echt niet lekker. Mocht dit toch gebeuren, voeg er dan wat water bij en laat langzaam weer verwarmen.

Wat ik zelf altijd de beste manier van chocolade smelten vindt is au-bain-marie. Je kunt hierbij goed de temperatuur en het tempo zelf regelen.




Het onderschrift van deze foto op de site van de maakster geeft al aan dat je erg LANGZAAM te werk moet gaan! Te snel toevoegen geeft geen lekker of nauwelijks snijdbare fudge...

Wil je goede fudge maken dan moet je mengsel de consistentie van heel dik cakebeslag hebben. Het moet nog net uit de kom kunnen komen.

en dan DE tip voor het verwijderen van luchtbellen: nadat alles in je schaal zit ga je de schaal zachtjes laten "tikken" op je aanrechtblad. Niet eventjes, maar minstens 2 minuten! Zo komen de luchtbellen naar boven.




Het maken van de fudge:
- vet een ovenschaal of andere mooie schaal die in de oven kan van ongeveer 20x20 of 20x30 in met boter
- de helft van de pepermuntchunks gaan onderin de schaal
- maak een au-bain-marie opstelling op je fornuis of kookplaat (pan met water, daarin een glazen of rvs schaal)
- in de bovenste schaal doe je de gecondenseerde melk en de boter en verwarm dit goed
- voeg vervolgens de chocolade en het zout toe en roer regelmatig door het mengsel tot het goed vloeibaar wordt en tegelijktijd indikt (dit kan wel eventjes duren! dus GEDULD! ;))
- komt ie nog een keer: het mengsel moet DIK cakebeslag zijn, zo dik dat je het bijna niet kunt uitgieten...
- voeg nu het pepermunt en het vanilleextract toe en roer nogmaals goed door
- giet nu je mengsel in de ovenschaal uit over de pepermuntchunks
- haal de luchtbellen eruit door de schaal zachtjes op je aanrechtblad te tikken
- strooi nu de rest van de pepermuntchunks over het mengsel

En dan nu wachten.... wachten... en nog eens wachten... De fudge heeft minstens 3uur nodig om op te stijven in de koelkast! Wanneer je hem wilt gaan snijden doe dit dan met een warm mes, dan gaat dat het makkelijkst!

Eet smakelijk!


                   
Als dit je chocoladebehoefte niet vervult... ;)



Lieve groetjes en veel bakplezier!

Karin

zaterdag 17 december 2011

Christmas Countdown: #6 Mocha Cocoa

Vandaag is het tijd voor een heerlijk warm drankje! Warme chocolademelk met een smaakje... HEERLIJK! Goed te combineren met de Marshmellow Dippers Maar natuurlijk ook weer super om cadeau te doen.


Kies een mooie pot uit! Versier hem met een leuk lintje en een label en je hebt een leuk en lekker cadeautje om weg te geven...

Hier is de how-to: 
Zorg ervoor dat je een grote pot hebt! Van ongeveer 1 liter, een grote appelmoespot of de potten met groenten van de Lidl werken altijd erg goed.

Maak nu mooie laagjes, waarbij je de lichte en donkere ingredienten ingrediënten afwisselt voor een mooi effect. Je kunt de potten vullen met behulp van een trechter of heel voorzichtig met een lepel. Ik gebruik daarna zelf altijd een pottenlikker om de laagjes zachtjes aan te drukken voor een mooier effect... 

Ingredienten:
147gram ongezoete cacao
195 gram suiker
73,5 gram espresso poeder
147 gram melkpoeder
een snufje zout
80 gram chocolade in stukjes of callets
(als je van MEER chocolade in je chocolademelk houdt dan kun je altijd meer chocolade toevoegen natuurlijk!) 

Deze pot bevat de inhoud voor 12 koppen heerlijke chocolademelk. Schrijf nog even op je label als recept:
Meng de ingredienten van deze pot in een kom, gebruik 49gram van het mengsel voor 1 kop en voeg er 200ml water aan toe. Geniet ervan!

Zo komen we de winter wel door toch?!

Lieve groetjes
Karin

vrijdag 16 december 2011

Christmas Countdown: #5 Candycane Cookies

Candycane's zijn om van te smullen! En deze al helemaal... heerlijke suikerkoekjes in een leuk vormpje! Kan jij ze in de kerstboom laten hangen? Of eet je ze gelijk helemaal op!

Happy Baking!


Maak eerst het basisrecept voor Suikerkoekjes Deel het deeg in vier gelijke stukken. 
Twee delen laat je zoals het is, aan een deel voeg je 30gram cacao toe en een deel kleur je mbv rode levensmiddelen kleurstof. 

Laat na het kleuren en bewerken met cacao het deeg weer eventjes opstijven! Wanneer het deeg te warm wordt is het namelijk lastiger te bewerken. 
Na het opstijven rol je lang slierten van het deeg. 
Draai nu twee verschillende kleuren deeg om elkaar heen tot je het effect hebt zoals je op de foto ziet.
Snij dan voorzichtig, zonder echt hard te drukken de slierten in kleinere slierten en buig er Candycanes van.

Leg de candycanes met enige tussenruimte op de bakplaat en bak in 15 a 20 minuten goudbruin!
LET OP: soms is het verstandig om na het maken van de canes het deeg weer eventjes te laten opstijven in de koelkast. Dit voorkomt het uitlopen van de koekjes, ze behouden zo beter hun vorm.

Lieve groetjes,
Karin

donderdag 15 december 2011

Christmas Countdown: #4 Nutella Meringues

Ik ben dol op chocolade! Wie niet zou je bijna zeggen... Deze combinatie is echt hemels! Heerlijke meringues gemengd met Nutella... Kan jij ze laten liggen?!


Meringues zijn heerlijk! Maar soms wel lastig om te maken... mijn grootste tip: neem er de tijd voor! Eiwitten opkloppen doe je niet in een minuutje, dat heeft echt langer nodig! Dus heb geduld, werk met liefde en je hebt straks heerlijk Meringues om uit te delen bij een kopje thee! 

Ingredienten:
- 3 eiwitten, op kamertemperatuur
- snufje bakpoeder
- snufje zout
- 118gram + 1 eetlepel suiker
- 60gram nutella

Bereidingswijze:
- verwarm de oven voor op 150gr C
- bekleed een bakplaat met bakpapier
- verwarm de Nutella au-bain-marie tot hij goed vloeibaar is, maar niet gaat lopen! 
- laat de Nutella afkoelen

- mix de eiwitten tot ze goed stijf zijn op een niet al te snelle mixstand en voeg dan het bakpoeder en het zout toe, mix nog even goed door
- stel de mixer nu hoger in en voeg lepel voor lepen de suiker toe tot het een goed homogeen mengsel is
- blijf mixen tot er goede stevige pieken ontstaan
- voeg dan de Nutella toe, en meng dit RUSTIG door het eiwitmengsel heen
Neem hier echt even de tijd voor... anders zakt het eiwit in en kun je weer opnieuw beginnen :( 
- je kunt de Nutella er echt goed doorheen mixen, maar ook een gemarmerd effect maken

- met twee lepels ga je nu kleine bergjes maken op je bakplaat, laat genoeg ruimte tussen de meringues zodat ze niet in de oven aan elkaar gaan plakken
- bak dit voor 10 minuten in de voorverwarmde oven

Nu komt het lastige stukje:
- na 10 minuten verlaag je de temperatuur van de oven naar 100gr C en laat je de meringues hier nog minstens een uur in staan om te drogen. 
- controleer na een uur of je meringues goed droog zijn, is dit het geval: zet dan de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen! 
- is dit nog niet het geval: laat ze dan nog 20 minuten bakken en controleer tussendoor weer even! 


Eet smakelijk!

Lieve groetjes
Karin

woensdag 14 december 2011

Christmas Countdown: #3 Raspberry Swirl Cheesecake Cupcakes

Het is een mond vol! Als je dit recept uitspreekt... en als je ze opeet: YUMMIE! heerlijk... Ik ga ze vandaag zelf ook weer maken, want ik vind ze toch lekker. En daarom wil ik ze ook graag hier met jullie delen.



Het idee komt van deze SITE. Ze zijn erg lekker, en zien er ook nog eens superleuk uit. En met de rode frambozen kleur helemaal klaar voor kerst!

Ingredienten voor ongeveer 32 cupcakes:
- 354gram koekkruimels
- 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
- 5 eetlepels suiker (in tweeen verdeeld 1x 3eetlepels en 1x 2 eetlepels)
- 168gram frambozen
- 908gram roomkaas
- 354gram suiker
- snufje zout
- 1 theelepel vanille extract
- 4 grote eieren, op kamertemperatuur

Het recept:
De bodem- verwarm de oven voor op 165gr C
- bekleed een cupcakevorm met leuke papiertjes
- meng in een kom de koekkruimels, de gesmolten boter en de suiker (3eetlepels) door elkaar tot het een mooi egaal mengsel is
- doe 1 eetlepel van het mengsel in de vormpjes en druk zachtjes aan zodat je een gladde ondergrond hebt


- bak deze bodempjes voor 5 minuten in je voorverwarmde oven

Frambozenpuree:
Doe de framboxen en de (2eetlepels) suiker in een blender en meng tot er een egaal mengsel ontstaat.

De Cheesecake Cupcakes:
- meng in een kom de roomkaas luchtig met een mixer
- voeg de suiker toe en meng nog door tot het een egaal mengsel is
- voeg het vanille-extract en het zout toe
- en voeg de eieren een voor een toe tijdens het mixen
- vul de vormpjes met ongeveer 3 eetlepels van het beslag totdat de vormpjes tot net onder de rand vol zijn





- laat in elk vormpje ongeveer een 1/2 theelepel frambozenpuree druppelen








- gebruik een tandenstoker om van de druppels een gemarmerd effect te maken, gewoon een kwestie van even er doorheen roeren. Maar niet teveel! want je wilt niet dat het echt gaat mengen natuurlijk ;)




Bak deze heerlijke cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar! Laat goed afkoelen en smullen maar...

Lieve groetjes
Karin

dinsdag 13 december 2011

Christmas Countdown: #2 Marshmellow Dippers

Vandaag een 'snel' receptje! Deze sticks zijn heeeerlijk om te dopen of op te laten lossen in warme chocolademelk! En het leuke is, je kunt ze versieren zoals jij wilt.


Wat moet je doen?
Benodigdheden:
- (grote) marshmellows
- chocolade
- rietjes of lolliestokjes
- sprinkles

steek een stuk van een rietje of een lolliestokje in een marshmellow. Smelt ondertussen in de magnetron of au-bain-marie de chocolade (afhankelijk van hoeveel marshmellows je wilt maken is dit 1 of 2 repen chocola!) 
Dip de marshmellows in de gesmolten chocolade en daarna gelijk in de sprinkles.
Goed laten uitharden et voila... Klaar is je heerlijke snoeperij! 


YUMMIE!

lieve groetjes,
Karin

maandag 12 december 2011

Christmas Countdown: #1 Spicy Gingerbread Cookies

We gaan aftellen tot Kerst! Nog maar twee weken dan is het al zover... En wat is er niet leuker om heerlijke koekjes, cupcakes of snoepjes te maken om uit te delen tijdens de Kerstdagen?!

Daarom krijg je vanaf vandaag elke dag een leuk Kerstrecept van mij! Leuk om te maken en nog leuker om uit te delen...
We beginnen vandaag met Spicy Gingerbread Cookies Heerlijke koekjes om (eerst nog) in de kerstboom te hangen en daarna heerlijk op te snoepen!


Ingredienten:
4 theelepels Gember
882 gram (6 cups) Bloem
1/2 theelepel Bakpoeder
1 theelepel Zuiveringszout
147 gram (1 cup) Donker Bruine Basterdsuiker
4 theelepels Kaneel
1 1/2 theelepel Kruidnagel (gemalen)
1 theelepel gemalen Peper
1 1/2 theelepel zout
250 ml (1 cup) Melasse (dit is vaak te koop in de Reformwinkel)
226 gram (1cup) ongezouten Boter
2 grote eieren

Voor de decoratie:
Royal Icing
Suiker en suikerversiersels



Het maken van de koekjes:
1. Meng de Bloem, Zuiveringszout, Bakpoeder, Kruiden en het Zout in een grote kom.
2. Meng in een andere kom de Basterdsuiker en de Boter met een mixer tot een glad en romig mengsel
3. Mix hier doorheen de Melasse en de eieren
4. Voeg nu langzaam het bloemmengsel erbij en mix op een niet te hoge stand tot er een samenhangend deeg ontstaat (LET OP! Gebruik hiervoor de deeghaken van de mixer!)
5. Verdeel het deeg, wanneer het goed doorgekneed is (dit kun je het beste nog even met je handen doen) in drie delen en pak deze in in huishoudfolier
6. Laat het koekjesdeeg opstijven in de koelkast voor minstens een uur

Verwarm de oven voor op 175gr Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol ondertussen het koekjesdeeg uit tot het een dikte heeft van ongeveer 8mm! Let wel op dat je je werkblad even met bloem bestrooid...

Steek nu leuke vormpjes naar keuze uit het koekjesdeeg en leg ze met enige tussenruimte naast elkaar op de bakplaat. Mocht het deeg weer (te) zacht zijn geworden laat het dan nog even opstijven in de koelkast, dit om uitlopen van je koekjes te voorkomen.



Bak de koekjes in ongeveer 12 tot 15 minuten tot ze lekker knapperig zijn.
Wanneer de koekjes afgekoeld zijn kun je ze versieren naar eigen smaak en inzicht!!

Eet smakelijk!

Lieve groetjes
Karin

zaterdag 10 december 2011

Cupcakes in een glas!

Alleen al om naar te kijken vind ik dit recept echt helemaal geweldig... wat staat dat leuk he?! Zo'n cupcake in een glas... Hij is dan ook met stip binnen gekomen op mijn to-make list!
En die is al errug lang :( dat is dan weer een beetje jammer, maar goed ooit wordt dit recept echt wel gemaakt hoor!


Het recept heb ik gevonde op de site van Cupcakes & Muffins. En dit is de LINK ernaartoe...
Dit heerlijke verwenrecept bestaat uit meerdere losse recepten, namelijk:


&

Daarnaast staat alles heel duidelijk uitgelegd op de site! Dus ik zou zeggen: eet smakelijk!!! 
En een heel fijn weekend...

Groetjes
Karin

donderdag 8 december 2011

Vanille Extract, DIY

Via Whipperberry.com kwam ik dit onwijs leuke en verrassend makkelijke recept tegen voor eigenmaakt vanille extract! Bij mij staat er inmiddels een fles of 2 in de kast... dus resultaten kan ik je nog niet geven ;)
Maar leuk om te doen is het wel!

Hieronder de HowTo:

Homemade Vanille Extract!



Alleen het flesje al vind ik ontzettend leuk om te zien! En dan te bedenken dat het ook nog eens zelfgemaakt is...

Heerlijk om zelf te gebruiken in je baksels, maar ook om cadeau te doen aan iemand...











Wat heb je nodig?


Wodka, dit hoeft geen dure, luxe of extreem goede te zijn... zoals op het blog omschreven: the cheapest you can find!!! En daarnaast vanillestokjes.


Benodigdheden! 


Het recept:
- snijd de vanillestokjes doormidden, zaadjes NIET verwijderen!
- wodka in een schone, droge fles gieten en de vanillestokjes erbij doen.
VERHOUDING: 250ml wodka op 2 vanillestokjes
- sluit de fles goed af en zet (redelijk) koel en donker weg (trapkast bijvoorbeeld)
en nu het meeste werk: elke 2 a 3 dagen het flesje even omschudden! Na 2 tot 3 maanden heb je een heerlijk extract wat je goed kunt gebruiken in allerlei gerechten en baksels!

Het is natuurlijk het leukste om je flesje feestelijk te verpakken... Leuke tips en gratis printables vind je op de site van Whipperberry! Klik HIER voor de link.

Veel plezier!
Liefs Karin


dinsdag 6 december 2011

Peppermint Stick Cocoa

Heerlijk is dat toch... inspiratie op doen via internet! Via blogs van anderen, via Pinterest of gewoon ad random gaan zoeken op Google!


Je komt echt de leukste dingen tegen! Dit originele idee kwam ik tegen via Pinterest. Mijn interesse was al gewekt door het originele idee op dit BLOG. En daarom ben ik ook nog eens wat verder gaan zoeken... heerlijk is dat!




Dit idee komt van DEZE site en is echt ontzettend leuk om cadeau te doen aan iemand tijdens de feestdagen... of gewoon zomaar natuurlijk! :D




Ingredienten:

  • 1 cup melkpoeder
  • 1 cup ongezoete cacao poeder
  • 1 cup kristalsuiker 
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1/2 cup chocolade callets 
  • 1/2 cup gesnipperde pepermunt snoepjes (vaak kun je deze candy cane's kopen bij Xenos)
LET OP: 1 cup is ongeveer 237 ml omgerekend!
in grammen is dit ongeveer 147 gram voor bloem en suiker.

Bereiding

  • Maak laagjes in een pot van ongeveer 1liter inhoud (dit is een grote appelmoes pot!!!)
  • Begin met het melkpoeder, dan de cacao, suiker met het zout, chocolade callets en de pepermunt snoepjes.
  • Voeg een mooi lint toe met een gifttag en klaar ben je! 

  • Let Op!
    Dit is genoeg voor ongeveer 12 porties, gebruik je een kleinere of nog grotere pot houd dan de verhouding van de ingredienten in de gaten!

    Recept wat je erbij geeft:
    Mix de inhoud van deze pot in een grote komt, voor elke kop chocolade melk heb je 1/3 cup van deze mix nodig! Meng hem met 1 cup heet water en geniet!
    De rest van het mengsel kun je eventueel in een luchtdichter verpakking bewaren! 
Enjoy!!! 

heerlijk tijdens de koude en donkere dagen in deze december maand! 

Liefs Karin

zondag 4 december 2011

Musthave... Soort van!

Al een lange tijd stond hij op mijn verlanglijstje... Zo'n superdeluxe mixer! Een grote, met een grote kom en je handen vrij hebben tijdens het mixen...

En van de week: mijn lief zei dat ik hem mocht gaan halen!!!! Alvast voor mijn verjaardag... Ben er echt zo ontzettend blij mee!

Hieronder wat foto's gewoon zomaar... Vind het voor al mijn C,C & C ideeën echt een... Musthave!

Fijne zondagavond...

Liefs Karin

Het eerste blogbericht! Altijd leuk...

Bakken heb ik altijd al ontzettend leuk gevonden... vroeger samen met mijn vader heerlijk in de keuken, cakejes, boterkoek of appeltaart maken!

Sinds die tijd is het bakken een enorme sprong gaan maken, kijk toch eens wat we tegenwoordig allemaal doen en vooral: kunnen maken!!!

Ook ik ben hierin meegegaan en vindt het nog steeds heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Zo ontzettend leuk dat ik dacht: hier ga ik gewoon een blog aan wijden.
CreaKa is toch heel anders, dat is meer creatief op het vlak van kralen, textiel en sieraden. Vandaar mijn nieuwe blog... C,C,C oftewel Cupcakes, Cakepops & Cookies.

Ik heb speciaal voor deze kleinere gebakjes gekozen, waarom? Dat lees je HIER
Op mijn nieuwe blog hoop ik veel recepten te kunnen delen, mijn eigen werk te laten zien en jullie kennis te laten maken met CupcakeKaatje ;)
Maar vooral ook om inspiratie door te geven!

Leuk als je volgt...
Tot snel!

Liefs Kaatje